Training Teambuilding

Intro

Training TeambuildingTeambuilding, samen naar een hoger niveau

Samen werken naar een hoger niveau: daar gaat het om tijdens de training Teambuilding. Samen met jouw team onderzoeken we hoe de onderlinge samenwerking geoptimaliseerd kan worden en ontdekken jullie manieren om samen op een hoger niveau te werken.

Tijdens de training Teambuilding komen diverse onderwerpen aan bod, zoals communicatie,  kwaliteiten inzetten, feedback geven en ontvangen, samenwerken, verschillen waarderen, hoe ga je om met irritaties binnen het team, hoe versterk je elkaar en we bespreken de gezamenlijke missie. Mis je een onderwerp? Uiteraard kun je dit aangeven, en wordt dit ook besproken.

Loopt alles binnen jouw team op rolletjes, maar wil je dat jullie presteren op een hoger niveau? Valt er meer te halen uit jezelf en jouw teamleden? Dan is deze training zeker een aanwinst. 

De training Teambuilding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Inhoud

Teambuilding | Optimaal samenwerken

Optimaal samenwerken. Wat is dat eigenlijk? En waarom is dat belangrijk? Na het volgen van de training Teambuilding weet jij wat optimaal samenwerken voor jou en voor je teamleden betekent.

Binnen een team werk je aan een gezamenlijk doel. Het gezamenlijk doel is belangrijk want dat geeft richting. Het verbindt. Een gezamenlijke missie is de fundering voor een optimale samenwerking. Tijdens de training staan we hier uitgebreid bij stil en ervaar je de gezamenlijkheid en jouw rol binnen jouw team.

Samenwerken | Presteren op een hoger niveau

Een team is zo sterk als de zwakste schakel. Er kan nog zoveel enthousiasme, toewijding en kennis aanwezig zijn, maar als er één (of meerdere) achterblijven, heeft dat effect op de prestaties van het hele team. Tijdens de training Teambuilding ontdekken de teamleden wat er voor nodig is om op één lijn te komen. We gaan oefenen met het geven en ontvangen van feedback zodat er ruimte ontstaat om te groeien.

Presteren op een hoger niveau vraagt om inzet. Het commitment om te willen groeien en fouten te durven maken. In het beste geval wil elk teamlid zich hiervoor inzetten en faciliteert de leidinggevende een leeromgeving. In de praktijk lijkt dit niet altijd het geval. Door te onderzoeken wat andere succesvolle teams doen, kun je dat kopiëren en integreren op jullie manier. De training Teambuilding geeft inzicht in wat er nodig is om samen te presteren op een hoger niveau.

Teambuilding | Gebruik maken van de kwaliteiten

Soms spreken collega’s een andere taal. Vanuit de beste bedoelingen ontstaan er misverstanden of irritaties. Een conflict ligt op de loer. Tijdens de training Teambuilding leer je elkaar beter kennen. Door voorafgaand aan de training een (online) vragenlijst in te vullen, krijgen jullie een helder beeld van de teamrollen. We maken hiervoor gebruik van verschillende methodes: Belbin teamrollen, MapsTell of TMA profielen (Talent Management Analyse). 

Door de onderlinge verschillen in kaart te brengen, ontdek je ook direct de achterliggende kwaliteit van het gedrag van je collega. Hiermee creëer je begrip voor de ander. Aan de hand van oefeningen ervaar je hoe de verschillende kwaliteiten elkaar kunnen versterken. Tijdens de training Teambuilding krijg je inzicht in jouw unieke bijdrage en die van een ander.

Samenwerking | Eigenaarschap en verantwoordelijkheid

Geen enkele samenwerking verloopt vlekkeloos. En toch is ook dat waardevol. Juist de verschillen maken een team krachtig.

Tijdens de training Teambuilding worden verschillende methodes gebruikt om de samenwerking te verbeteren. Conflicten zijn momenten waar je van kan leren. Ga je hier effectief mee om, dan profiteert het hele team ervan. Je eigen kwaliteiten en uitdagingen kennen is een voorwaarde om te groeien. Dit gaat over eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen. Het biedt de mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan het team. Optimale samenwerking op een hoger niveau.

Inhoud training Teambuilding

 • Optimaal samenwerken: wat houdt dat in?
 • Gezamenlijke missie helder
 • Voorkeur communicatiestijlen
 • Inzicht in kwaliteiten van jezelf en de ander
 • Wat doen succesvolle teams?
 • Oefenen: Feedback geven en ontvangen
 • Irritaties en uitdagingen, wat kun je er mee?


Bovenstaande inhoud is een indicatie van de mogelijkheden, de training wordt op maat aangeboden.

Resultaten

Resultaten

Na het volgen van de training Teambuilding ben je bewust van jouw unieke bijdrage en die van je collega’s. Je weet wat succesvolle teams doen en hoe jullie team optimaal kan samenwerken. Je hebt de kracht van feedback geven en ontvangen ervaren. Je hebt inzichtelijk welke communicatiestijl jouw voorkeur heeft en waarom dat soms botst met je collega’s. Je beseft dat je verantwoordelijk bent voor je groei en dat eigenaarschap belangrijk is in de samenwerking. Je bent je bewust van je uitdagingen en je kwaliteiten. Je hebt handvatten gekregen om samen met je collega’s te werken naar een hoger niveau.

 • Gezamenlijke missie: waar doen we het voor?
 • Wat doen succesvolle teams?
 • Presteren op een hoger niveau
 • Tips en trucs om effectief samen te werken
 • Persoonlijke uitdagingen en kwaliteiten in beeld
 • Communicatiestijlen
 • Feedback geven en ontvangen
Doelgroep

Doelgroep

De training Teambuilding wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Deze training is dan ook geschikt voor iedereen die meer wil weten over teambuilding of samenwerken. Doelgroepen die in het bijzonder baat bij deze training kunnen hebben zijn:

 • Alle teams die hun samenwerking willen versterken.

Twijfel je of de training Teambuilding bij jullie past? Neem dan direct contact op voor vrijblijvend advies: 015 – 364 97 91 of mail naar info@zakelijketrainingen.nl. Wij denken graag met je mee.

Investering

Investering

Het trainen en ontwikkelen van teams (directie, management, professionals) is een investering in tijd en geld maar levert nóg meer op. Goed getrainde soft skills zijn onmisbaar in een succesvolle en gezonde organisatie. Het voorkomt stress, uitval door ziekte en laat mensen optimaal functioneren.

Ons aanbod is altijd op maat en we denken graag mee over de mogelijkheden binnen jullie budget. Neem contact op via 015 – 364 97 91 voor vrijblijvend advies of vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een overzicht van de investering op basis van jullie wensen.

Interesse?

Interesse?

Heb je interesse in deze training Teambuilding of wil je vrijblijvend en persoonlijk advies, dan kun je contact met ons opnemen door:
· hiernaast het offerteaanvraagformulier in te vullen
· een mail te sturen naar info@zakelijketrainingen.nl
· of te bellen naar 015 – 364 97 91

Als je liever hebt dat wij contact opnemen met jou, vul dan hieronder je naam, e-mailadres en telefoonnummer in en we nemen binnen 1 werkdag contact met jou op.

Opslaan

Geïnteresseerd in deze training Teambuilding? Vul hiernaast het offerteaanvraagformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Meer achtergrondinformatie lezen over deze training? Download hier het PDF bestand

De training Teambuilding wordt georganiseerd vanuit ZakelijkeTrainer.nl.

Referenties ZakelijkeTrainingen.nl